Annonse
15:32 - 19. mars 2015

Angrer på Hjernevask-episode

KANTEN Programmet om rase i Hjernevask-serien etterlot et inntrykk av en bevisst rasistisk tendens, skriver professor Frode Helland denne uken. Programskaper Ole-Martin Ihle svarer.

Annonse

– Frode Helland skriver i essayet denne uken at Hjernevask-episoden deres om rase var rasistisk, selv om dere ikke dermed er rasister. Hva synes du selv om episoden i dag?

– Jeg er litt enig i kritikken, i hvert fall noe av den. Jeg angrer litt på den episoden. Både fordi den kan tolkes slik Helland gjør det, at vi var ukritiske. Richard Lynn avvises vel ganske kontant, men vi presenterte kanskje Charles Murray litt ukritisk. Selv om jeg mener å huske at vi sa han var på høyresiden. En annen ting er at det kjedelig, fordi det er så lite empiri på det.

– Hvorfor lage episoden i det hele tatt?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».