Annonse
00:00 - 18. desember 2015

Meditasjoner om bjørnedyr

Foto: Science Photo Library
Annonse

Høyteknologisk prat om genteknologi, bakteriekontaminanter og forskerdisputter har avledet Notisredaksjonen – som så ofte før – fra de virkelige store bjørnedyrspørsmålene: Hvorfor heter de bare bjørnedyr på norsk, men også mosegrisunger på engelsk? Er de mest gris eller mest bjørn? Har bjørnedyr hjerne? Kan de tenke? Hva tenker bjørnedyrene på, der de bakser spedbarn-på-babysvømming-aktig rundt i vanndråpene sine? Hva tenkte de, bjørnedyrene som ble sendt ut i verdensrommets vakuum, ofret som en miniatyrvariant av kosmonauthunden Laika på vitenskapens alter? Og hvordan er det å likne på en støvsuger uten noensinne å ha møtt en, eller ha evne til å erkjenne­ hva en støvsuger er?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»