Annonse
00:00 - 18. desember 2015

Islamkritikeren som ville bli muslim

Jeg er kristen, og jeg er muslim, skriver Ole Jørgen Anfindsen.

Vendepunkt: Sommeren 2013 tenkte Ole Jørgen Anfindsen at den naturlige veien videre var å konvertere til islam. For mange som kjente ham som sterk islamkritiker, kom endringen som et sjokk. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Går det greit å være både islamkritiker og islamapologet på samme tid? Ja visst! Går det greit å bevege seg fra bibelfundamentalistisk kreasjonisme, via agnostisisme og evolusjonstro, til å bli en kristen muslim? Nei, min erfaring tilsier at akkurat den veien er kronglete og smertefull. Men også givende og lærerik. I dette essayet ønsker jeg å dele noen tanker om sammenhengen mellom spiritualitet og sameksistens.

Kreasjonisme. Høsten 1994, da jeg var 36 år gammel, fulgte jeg et kurs i vitenskapsteori ved Universitetet i Oslo. Alle studentene måtte levere en semesteroppgave om et valgfritt tema, og ett av forslagene fra kursledelsen var at man kunne skrive om problemstillinger knyttet til skapelse og evolusjon. Dette var noe jeg hadde interessert meg for i mange år, så for meg var valget enkelt.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse