Annonse
00:00 - 11. desember 2015

«Bjørnedyr er romvesen»-teorien styrkes

Foto: NTB Scanpix
Annonse

Det tok bare et par dager før kontrabeskjeden kom: Bjørnedyr har likevel ikke lånt en sjettedel av genmaterialet sitt fra bakterier og virus, slik Morgenbladet meldte forrige uke. To forskergrupper har jobbet med genanalyser av det ekstremt hardføre dyret samtidig, men er dypt uenige om hva de egentlig har funnet. Kjernen er dette: Bjørnedyr er bitte, bitte små – bare noen tusen celler store – og forskergruppe nummer 2 mener gruppe nummer 1 ved et uhell fikk med seg bakterier da de tok prøver til sin analyse. Dermed er genene gruppe 1 har identifisert som lånegener, egentlig bare arvestoffet til en bakterie som lå ved siden av bjørnedyret. Det styrker i så fall teorien om at bjørnedyr er romvesener, at dets egenskaper skal ha fått utvikle seg helt på egen hånd, uten bakteriehjelp, i Jordens relativt vennlige omgivelser er i hvert fall usannsynlig. Gruppe 2 står for øvrig på sitt, og mener de har tatt riktige prøver. Minst én av dem tar feil. Vi følger saken.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.