Annonse
00:00 - 18. desember 2015

Bangstads pinlige tilbaketog

Annonse

Sindre Bangstad er ingenlunde pinlig berørt over at hans rasende angrep på undertegnede har endt i et forsmedelig tilbaketog i spørsmålet om hvorvidt Syria er den største flyktningkrisen siden Andre verdenskrig. Alt leseren trenger å vite, er at dersom jeg hadde tatt feil, ville nok Jan Egeland ha skrevet kommentaren, ikke Sindre Bangstad. I et forsøk på å redde seg presenterer Bangstad i Morgenbladet 11. desember sitt eget anslag over internt fordrevne flykninger i Syria: 11,5 millioner.

Fra en som var så opptatt av kildehenvisninger, er det påfallende at dette tallet presenteres uten kilde.

Fra en mann som i sitt utfall var så opptatt av kildehenvisninger, er det påfallende at dette tallet presenteres uten kilde. Tallet FNs høykommissær for flyktninger bruker, er 7,6 millioner. Tallet stammer fra The Internal Displacement Monitoring Centre, den internasjonalt anerkjente autoriteten på slike spørsmål. Når Bangstad fortsetter å insistere på at han har rett, selv om han – rent faktisk – tar feil, bidrar dette til å forsterke inntrykket om at hans ærend er ikke-faglig.

Asle Toje er utenrikspolitisk forsker og kommentator.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Det er kvalifisert galt å påstå at Forfatterforeningen ikke kan omgjøre dommene.»
«Poenget var ikke at André Bjerke var frifunnet, men at han slapp ytterligere straff.»
«Kompaniet hevder de har «nye funn» – men i realiteten driver de med systematiske forglemmelser.»