Annonse
00:00 - 20. november 2015

Mikke Mus’ klubbhus

Når nasjonen trenger en sval hånd på en varm panne, reduserer NRK komplekse spørsmål til banale moralske dikotomier. 

Annonse

Jeg burde ha takket nei. Ingen akademiker med vettet i behold stiller opp i NRK for å diskutere innvandring fra et kritisk perspektiv. Men Ole Torp insisterte på at mine fordommer mot NRK på dette punkt var nettopp dette, fordommer. Jeg kom greit ut av den påfølgende sendingen, kanskje for greit. For dagen etter viet P2-programmet Salongen mye av sendingen til å fremstille meg som en inkompetent rasist.

NRK har nektet å beklage overtrampet, og saken er blitt en knagg mange har hengt sine gamle plagg på. Enkelte på venstresiden har anklaget meg for å innta offerrollen, selv om jeg ikke har gjort annet enn å takke nei når NRK ringer. For enkelte på høyresiden ble jeg over natten et sannhetsvitne på det venstrevridde NRK. Så er det noe i påstandene som man ofte hører på høyresiden, om at NRK er venstresidens mediehus?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Fremmaningen av Sejersteds ånd blir enda vanskeligere å forstå sett i lys av Lindgrens tidligere kritikk.»
«Det er lett å tenke seg eksempler på at en bok tråkker feil i et slikt landskap.»
«Slikt gir anledning til å prøve om også stråmenn kan vende det andre kinnet til.»
«Har vi egentlig råd til å la en stor del av elektoratet seile sin egen sjø?»