Annonse
00:00 - 27. november 2015

Middelalderen får sin renessanse

Annonse

Universitetet i Bergen skal opprette en middelalderklynge. Nyheten kom i forbindelse med Middelalderuken, et bergensk arrangement som holder på frem til mandag 30. november. En middelalderklynge er ikke et historisk slagvåpen, men heller en gruppe forskere som skal samarbeide om å forske på og formidle om middelalderen – altså tiden fra omtrent 500 til 1500 e. Kr. Det er «viktig å vise betydningen av tradisjonell humanistisk forskning og også potensialet til fornying og innovasjon», sier dekan Margareth Hagen på UiBs nettsider. Initiativet lover bra for humaniora, for om man har tro på å finne den-nye-oljen-nytte i kvinnelig gregoriansk høysang, kan vi avblåse humaniorakrisen helt. Da kan man finne nytte hvor som helst. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Hva mener Gunnar Aakvaag med sannhet?»