00:00 - 20. november 2015

Kvantifisert hjerneflukt

Det finnes 7,8 millioner forskere i verden, og ikke én av dem har klart å lage lydløs borrelås. Dette (i hvert fall det første faktumet) ifølge en rapport fra Unesco, referert i universitetsavisen På Høyden i Bergen. EU huser rundt 22 prosent av forskerne, viser rapporten, og er slik sett det mest forskertunge området i undersøkelsen. Rapporten viser dessuten at «hjerneflukt» faktisk er et problem for en del land. Sudan har mistet mer enn 3000 kloke hoder til Eritrea og Etiopia, og 109 prosent (jepp) av saudiarabiske doktorgradsstudenter velger seg jobb et annet sted enn Saudi-Arabia. Det siste tallet inkluderer også saudiarabere som ikke tok graden sin i hjemlandet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»