Annonse
00:00 - 20. november 2015

Hvem dømmer dommerne?

To år gammel bok setter sinnene i kok.

Annonse

– I sist ukes Morgenbladet fikk boken du er redaktør for, Justismordets retorikk, hard behandling av jurist Tor Langbach. I boken gjør dere retoriske analyser av dommer i en rekke norske saker. Men dommer skrives jo ikke for å overbevise, sier Langbach. De fremstiller bare saksforhold i retten. Er det han som har misforstått hvordan rettssaker fungerer?

– Hvorfor nå? Boken kom i 2013. Han har misforstått fagfeltet vårt: lov, rett og retorikk. Det er et internasjonalt fagfelt som vi har vært med å bygge opp gjennom tyve år. Så om han prøver å belære oss i retorikk, så er han på jordet. Vi jobber med en stor internasjonal gruppe, hvor halvparten er internasjonalt ledende jurister.

– Men dere som har skrevet boken, er litteraturvitere. Kan han ha rett i at dere som kommer utenfra jussen, lett snubler i begreper og overfladiske antagelser om faget?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Derfor undrer jeg meg over at han går til motangrep på meg.