Annonse
00:00 - 20. november 2015

Hvem dømmer dommerne?

To år gammel bok setter sinnene i kok.

Annonse

– I sist ukes Morgenbladet fikk boken du er redaktør for, Justismordets retorikk, hard behandling av jurist Tor Langbach. I boken gjør dere retoriske analyser av dommer i en rekke norske saker. Men dommer skrives jo ikke for å overbevise, sier Langbach. De fremstiller bare saksforhold i retten. Er det han som har misforstått hvordan rettssaker fungerer?

– Hvorfor nå? Boken kom i 2013. Han har misforstått fagfeltet vårt: lov, rett og retorikk. Det er et internasjonalt fagfelt som vi har vært med å bygge opp gjennom tyve år. Så om han prøver å belære oss i retorikk, så er han på jordet. Vi jobber med en stor internasjonal gruppe, hvor halvparten er internasjonalt ledende jurister.

– Men dere som har skrevet boken, er litteraturvitere. Kan han ha rett i at dere som kommer utenfra jussen, lett snubler i begreper og overfladiske antagelser om faget?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer