00:00 - 30. oktober 2015

Umoden debatt?

I siste nummer av Morgenbladet skriver Finn Iunker at Fredrik Heffermehl, Jan Tennøe og jeg «fortsetter å hamre løs» på ham om Torgersensaken. Nå er vel det å snu tingene litt på hodet, ettersom det var Finn Iunker som begynte med «å hamre løs» på oss. Han etterlyser eksempler på sin egen kunnskapsløshet, men vi har gitt mer enn nok eksempler både når det gjelder vitneførsel og bevis. At den gjenopptakelseskommisjonen han stoler så blindt på, ikke har realitetsbehandlet de nye bevisene i saken, er et skremmende faktum.

«I sitt forrige innlegg kalte Linneberg meg Finn R. for liksom å mane frem at ’Iunker’ rimer på ’runker’,» skriver han, og gjentar dette til overmål to ganger i sitt korte innlegg. Det er for så vidt greit for meg at han tror dette, ettersom han i Torgersen-saken bare holder på med sin egen greie.

Arild Linneberg er professor i litteraturvitenskap ved UiB.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Vidar Helgesen bruker en typisk kjønnet retorikk.»