Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

Selvhjelp for marginaliserte menn

Det er en tid for alt og nå er det en tid for mannen som det svake kjønn, skriver Erling Dokk Holm.

Apolitiske menn: Kvinnekampen har vært politisk i alt sitt virke – så hvorfor skal da de som bærer fanen for mannen, insistere på at alt er privat? Her: 8.mars-tog i 1973. Foto: Svein Erik Dahl/Samfoto/NTB Scanpix
Annonse

I skyggen av kvinnebevegelsens triumfer de siste førti årene er en rekke norske menn blitt marginalisert. Det er ambisiøst å forsøke å fastlegge en årsakssammenheng mellom disse to fenomenene – det er ikke sikkert det er så mye der – men to bøker av året begrunner sin eksistens nettopp ved å hevde at mannen nå sliter fordi kvinnen er blitt en annen. Titlene er talende: Mann. Hvordan mestre ditt liv og din kvinne av Stian Falch, og Mannen. Myter, løgner & sannhet av Dag Furuholmen og Ted Usatynski.

Begge bøkene må klassifiseres som «redd-mannen-prosjekter», og har karakter av å være oppskrifter på hvordan den marginaliserte mannen kan hjelpe seg selv.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»