Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

Gård uten kjøtt

Annonse

– I Aftenposten tok du sist mandag, som vegitarianer, et oppgjør med din fars kjøttproduksjon. Hvordan ville du drevet gården om du skulle overta?

– Først en faktaopplysning som ikke kom helt tydelig frem i Aftenposten. Min far har en gård som driver med kjøtt. Min mor har også en gård, med driver ikke med kjøtt. Det er den jeg har odel til. Når det er sagt: Jeg mener ikke dyr og mennesker er verdt like mye som sådan. Men jeg mener vi i Norge må ta vår del av ansvaret. Jeg kommer til å ta over gården til moren min. Det ser jeg som min plikt for å fø Norge. Da kommer jeg til å drive den økologisk, ikke fordi det nødvendigvis er sunnere. Men fordi jeg mener det burde kunne stå «Nyt Norge» på maten jeg lager. Ikke «Nyt blod fra menneskene i regnskogen»… For å sette det litt på spissen.

– Ja, for du mener norsk landbruk er skyld i ødeleggelse av regnskogen og urfolks død fordi vi bruker soya derfra til å fø norske dyr.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse