Annonse
00:00 - 11. september 2015

Streit naturvitenskap

Annonse

«Hvorfor er vitenskapen så streit?», spør matematikkprofessor Manil Suri (bildet) i The New York Times – med referanse til det faktum at det er få skeive forskere i naturvitenskapene (ofte kalt STEM på engelsk: science, technology, engineering, medicine). En undersøkelse fra juni viste at det er 20 prosent færre homofile, lesbiske, bifile og transpersoner i offentlige STEM-jobber enn det deres andel av befolkningen skulle tilsi. Nesten halvparten av dem er dessuten ikke åpne om sin legning på jobb. Suri, som selv er homofil, mener en av årsakene er feltets noe monomane ideal: En forsker er først og fremst dét, i lunsjen diskuteres funn, ikke hobbyer eller helgen. Hvorvidt samme mønster også gjelder i norsk naturvitenskap, vites ikke.

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse