Annonse
10:12 - 16. januar 2015

Luft er kreftfremkallende

Annonse

Jepp. Om du håpet å unngå kreft som endelikt, er det vel bare å begynne å holde pusten. En ny undersøkelse viser nemlig at jo høyere du bor, jo lavere er sjansen for lungekreft. Mer spesifikt: For hver 1000. meter høyere man bor, blir det syv færre tilfeller av kreft per 100 000 innbyggere. Forskerne bak funnet mener kreftfremkallende stoffet i lufta er oksygen. På den andre siden, mangel på oksygen er dødsfremkallende, så alle får velge sin egen gift.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.