Annonse
10:12 - 16. januar 2015

Luft er kreftfremkallende

Annonse

Jepp. Om du håpet å unngå kreft som endelikt, er det vel bare å begynne å holde pusten. En ny undersøkelse viser nemlig at jo høyere du bor, jo lavere er sjansen for lungekreft. Mer spesifikt: For hver 1000. meter høyere man bor, blir det syv færre tilfeller av kreft per 100 000 innbyggere. Forskerne bak funnet mener kreftfremkallende stoffet i lufta er oksygen. På den andre siden, mangel på oksygen er dødsfremkallende, så alle får velge sin egen gift.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer