Annonse
11:01 - 29. august 2014

Den første olje

UTSLIPP Nytt eksperiment belyser de første timene etter en oljekatastrofe.

Fargesøl: Lokale forhold er avgjørende for hvor stor skade oljeutslipp kan gjøre. Her er oljesøl fra det havarerte skipet Full City i bukten ved Langesund Bad utenfor Langesund i 2009. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Annonse

FORSKNINGSFRONTEN

For fem år siden slapp forskere ut 4300 liter råolje i havet utenfor Nederland. Utslippet startet ved lunsjtider tirsdag 29. september og varte i en og en halv time før tanken var tom. Tilgrisingen, som var nøye planlagt, ble etterfulgt av 25 timer med overvåking og målinger.

Motivasjonen for studien var et ønske å fylle et kunnskapshull: Hva skjer de første timene etter et katastrofalt oljeutslipp?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.