Annonse
11:57 - 02. mai 2014

Asparges i ursuppen

Ny studie sår tvil om at livet på Jorden kan ha oppstått rundt varme kilder på havbunnen.

Ursuppe: Varme kilder på havbunnen inneholder stoffet metanetiol, som er mest kjent for at asparges gir urin en karakteristisk svovellukt. Nye undersøkelser viser nå at metanetiolets rolle som en første nødvendig betingelse for å lage livets byggesteiner må revurderes. Her koker det i vulkanen West Mata, 4000 meter under Stillehavet. Foto: NSF NOAA / NTB Scanpix
Annonse

FRA FORSKNINGSFRONTEN

Livets opprinnelse kan spores tilbake til Jordens dunkle fortid, da atmosfæren ikke inneholdt oksygen, landområdene var uten vegetasjon og havet var varmt og blått som aldri senere. Klatrer vi nedover grenene til livets tre, ned mot stammen, finner vi bakterier, arker og enkle flercellede organismer.

Livet slik vi kjenner det er blitt til ved evolusjon fra disse enkle organismene over milliarder av år. Spørsmålet er hvordan livsformene oppsto. En studie fra mars i år er nedstemmende lesning for de håpefulle.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»