Annonse
13:29 - 05. juni 2014

Altfor kreativt

Sist veke gjekk forfattar Olaug Nilssen opp til eksamen i norsk sidemål. Her er vurderinga frå sensor.

Annonse

«Morgenbladet har bedt meg vurdere forfatteren Olaug Nilssens svar på årets sidemåls-eksamen. Som norsklærer har jeg sans for en synliggjøring av denne mer enn hundre år lange institusjonen i skolen. Men ingen av oppgavene i dette oppgavesettet la opp til å bli besvart som kreative tekster (som i dag er blitt et navn på sjangrer som kåseri, essay og novelle). Nilssen valgte å sammenligne «Norges skål» med en reklame for norske ullgensere. Vekten skulle ligge på forestillinger om det norske, og kandidaten skulle plassere tekstene i en kulturhistorisk sammenheng. Dette er en invitasjon til å skrive en resonnerende stil. Nilssen gjør det hun kan best. Besvarelsen hennes er en kreativ tekst om å være utsendt forfatter som skal forsøke å besvare årets sidemålseksamen sammen med avgangselevene.

Eksamen består av et obligatorisk kortsvar og et langsvar. Nilssen ble av avisredaksjonen ikke bedt om å skrive kortsvaret. Derfor blir det ingen tallkarakter på forfatteren. Vurderingen er skrevet i samme målform som besvarelsen.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»