Annonse
10:34 - 30. april 2014

Å våge sin egen kjærlighet

ALTERNATIV MEDISIN Kjærlighet, sier Marion Rosen. Det er det rosenmetoden handler om.

Annonse

Da jeg gikk til kroppsbehandling første gang, var det fordi jeg kjente at jeg trengte at noen tok på meg uten å skulle noe med meg, sex eller en annen slags gjensidighet. Jeg trengte berøring, og jeg trengte å få. Det var alt jeg visste. Gradvis forsto jeg hvor spent og holdt jeg var. Da jeg ble mer avspent og slapp pusten mer til, forandret også livet mitt seg, innen et år var jeg skilt og innen to hadde jeg gjennomført en stor flytting. Etter tre år begynte jeg selv å utdanne meg til rosenterapeut. Jeg kom til et introduksjonskurs helt uten å ha fått behandling i metoden, jeg bare stupte inn, behandlingen jeg frem til da hadde gått i, var psykomotorisk fysioterapi. Og jeg, som en gang hadde villet bli psykolog og trodde meg klar for det meste av menneskelige uttrykk og fortvilelser: Det var underlig å erfare meg selv der på kurset, hvor lite som skulle til. Da en av de andre begynte å gråte da vi øvde på hverandre, da holdt knærne mine på å knekke sammen, dette er for mye, tenkte jeg, dette klarer jeg ikke. En annens gråt.

Men så ble jeg, likevel. Det var noe vi lærte, på rosenutdannelsen. Å bli. Bli i det som er, den følelsen som er, å kjenne den uten å skulle fikse eller forandre den. Bli i det som skjer, da, det som åpner seg, der.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Enhver by med respekt for seg selv skal bli en smartby.»