Annonse
14:27 - 10. januar 2014

Selvsensur, igjen

Annonse

Nok en gang har forskere selv lagt bånd på den frie spredningen av kunnskap. Amerikanske forskere har oppdaget en ny variant av bakterien C. botulinum, som kan forårsake den livsfarlige sykdommen botulisme. I beskrivelsen har de imidlertid utelatt viktige detaljer om bakterien, av frykt for at beskrivelsen skal brukes til å lage biologiske våpen. Slik selvsensur er sjelden, noterte Morgenbladet i forrige uke. Kanskje ikke? En trend det er verdt å merke seg.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Problemet er at forfatteren Knausgård bruker én av disse karakterene til å mistenkeliggjøre et gjenkjennelig menneske.»