Annonse
14:03 - 19. september 2013

Skilsmissetanker

Mediefolk misliker problematisering av skilsmisse og politikere vrir seg unna. «Det mangler en åpnere, offentlig samtale om skilsmissekulturen vår», skriver Sissel Gran.

Familiemøte: Noah Baumbachs film The Squid and the Whale fra 2005 viser en familie i full oppløsning. «Dette kommer til å gå bra, jeg har fått et fint hus på andre siden av parken, vi får bordtennisbord.» Foto: fra filmen
Annonse

 

Knekk. Forholdet fikk en knekk. Det er lyden av en tilknytning som brister. Kan du beskrive knekkpunktet, spør jeg mennesker som forteller om sitt samlivsbrudd. Det var håpet som brast, sier mange. Jeg visste at det var over, men allikevel tok det mange år før jeg gikk. Hva holdt deg igjen? Ungene. Hvordan skulle vi fortelle det til dem, at vi skulle skilles? Jeg grudde meg som en hund, følte meg som verdens dårligste menneske.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»