Annonse
09:22 - 01. februar 2013

Scener fra en pappagruppe

Hva fedre snakker om når de snakker om barn. Et forsøk på å forstå farsrollen i 2013.

Verktøykasse: Slik en snekker har sin verktøykasse, har også hjemmeværende fedre sin faste utrustning. Foto: Christina Ulriksen
Annonse

1. To kvinner kommanderte oss ned på golvet. De satte på en sang og ba oss klappe takten. Vi satt på matter, 10–12 fedre med barn.

Lance var leder for pappagruppen, «New York Dads Group». Han sang og klappet uten reservasjoner, men vi andre kunne ane hvordan blikkene begynte å flakke rundt i rommet. Noen sang ikke. Noen klappet halvhjertet og slapt. Mario, som alltid var bekymret for datteren, hadde reist seg opp for å gi henne morsmelk fra tåteflaske. Det spredte seg usikkerhet blant oss, bevegelsene stivnet og vi begynte å observere oss selv utenfra. Kvinnene som ledet sangen var yngre enn oss, vennskapelige og smarte i stilen, og vi satt foran dem og klappet som barn.

Da jeg så meg rundt, beklemt, oppdaget jeg at alle de andre fedrene hadde forlatt golvet og stod og lente seg inntil veggen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer