Annonse
14:57 - 24. oktober 2013

Bistand, likhet, og nyliberal dårskap

De blåblå bør ikke la ideologiske skylapper stoppe bistand med brodd mot ulikhet.

Mindre fattigdom: Barn leker i Cicade de Deus-slummen i Rio de Janeiro, Brasil. I det siste tiåret har landet minket ulikheter i samfunnet gjennom metoder som hverken er vekst- eller kapitalfiendtlige. Foto: Christophe Simon/NTB Scanpix
Annonse

KRONIKK

Samme uke som Robert Shiller, nyslått nobelprisvinner i økonomi, advarte om at økende ulikhet er vår samtids størst utfordring, fikk vi en regjering uten utviklingsminister. Ett av temaene som ganske sikkert vil forsvinne ut av utviklingspolitikken er ulikhet, som den rødgrønne regjeringen satte høyt på dagsordenen, og som Høyre og Fremskrittspartiet aldri var særlig begeistret for.

Ny forskning fra den eneste regionen som har klart å redusere ulikheten det siste tiåret, viser at ulikhetsreduksjon dreier seg om langsiktig utvikling, og at politikken som bidro hverken er vekst- eller kapitalfiendtlig. Dette er erfaringer regjeringer av alle farger bør være interessert i.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Kanskje det hadde gjort seg med litt større oppmerksomhet i klasserommet?»
«Utover sorgen og ubehaget føler jeg også på en genuin forbløffelse.»