Annonse
22:18 - 16. august 2012

Stjerner i øynene

Morgenbladets fagjury har talt! I ukene fremover presenterer vi de ti fremste av de fremragende yngre forskerne i Norge.

Annonse

Det er få ting det snakkes så luftig og lite konkret om i våre dager som «forskning». At forskning er viktig er et udiskutabelt faktum. Men hva er fremragende forskning? Hvem er forskerne? Og hva driver de med?

Morgenbladet nedsatte i vår en jury til å lage en liste på ti fremragende norske forskere under 40 år. Nå er listen klar, og vi vil presentere forskerne i fem uker fremover.

Hovedhensikten med listen er å vise frem et knippe virkelig gode, unge forskere fra ulike felt, og få dem til å snakke med oss, hverandre og allmennheten – på tvers av faglige og kulturelle skillelinjer. Slik ønsker vi å bidra til å skape et bredere grunnlag for en kunnskapsbasert offentlig debatt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»
«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»