Annonse
22:18 - 16. august 2012

Stjerner i øynene

Morgenbladets fagjury har talt! I ukene fremover presenterer vi de ti fremste av de fremragende yngre forskerne i Norge.

Annonse

Det er få ting det snakkes så luftig og lite konkret om i våre dager som «forskning». At forskning er viktig er et udiskutabelt faktum. Men hva er fremragende forskning? Hvem er forskerne? Og hva driver de med?

Morgenbladet nedsatte i vår en jury til å lage en liste på ti fremragende norske forskere under 40 år. Nå er listen klar, og vi vil presentere forskerne i fem uker fremover.

Hovedhensikten med listen er å vise frem et knippe virkelig gode, unge forskere fra ulike felt, og få dem til å snakke med oss, hverandre og allmennheten – på tvers av faglige og kulturelle skillelinjer. Slik ønsker vi å bidra til å skape et bredere grunnlag for en kunnskapsbasert offentlig debatt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.