Annonse
19:01 - 02. februar 2012

Mer makt til plan- og bygningsetaten

Alle vet at vi har en boligkrise. Dette skal handle om årsakene. Og en mulig vei ut av uføret.

Tett i tett: Enkelte vil kanskje si at det bygges nok. Men ikke de som har hjemmeadresse her, i Kværnerbyen. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Essay
 

En gruppe piperøkende menn i tweedjakker står krummet over et digert Oslo-kart. De diskuterer frem og tilbake, før en myndig ingeniør peker på en høydelinje godt inne i landet. Hit, sier han. Hit og ikke lenger! De andre nikker ettertenksomt. Året er 1932, og det arbeides på spreng med ny generalplan for hovedstaden. Akkurat nå handler det om hvor høyt drikkevann kan føres med naturlig trykk. Her går grensen! sier ingeniøren igjen, plasserer fingeren på kartet og holder den der til en fryktsom funksjonær har dyppet den bredeste penselen sin i blekkhuset og tegnet en tykk sort strek langs kote 220. Og dermed var Oslos bygrense et faktum.

Les også: Lengselen etter Christian IV

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»