Annonse

Annonse

21:11 - 23. februar 2012

«Lillebror ser deg»-samfunnet

Facebook kan sette dagsorden for utviklingen på nettet resten av dette tiåret. Vil vi det?

Facebook-tvang: Stadig mer av innholdet på nettet samles på stadig færre hender, men 45 prosent av oss er ennå ikke på Facebook.

Man kan bli teknologideterminist av mindre. Les TNS Gallups mediestatus for 2011, og fortell meg at ikke internett er dømt til å gjøre papiraviser til historie på sikt. Sosiale nettmedier krever mer og mer av tiden vi er online (et ord som snart er like aktuelt som «bødtker», for øvrig), og ingen av dem krever mer tid enn Facebook.

Det amerikanske nettstedet, skapt av tre nerder i 2004, ble brukt ukentlig eller oftere av 71 prosent av alle nordmenn med nettilgang – blant unge er tallet enda høyere. På verdensbasis har nettstedet idag over 850 millioner brukere, og det er bare et spørsmål om tid før det passerer Kina som verdens største samfunn.

Facebook er også en økonomisk braksuksess. I skrivende stund står det foran en børsnotering som vil reise kapital nok til at det kan sette dagsorden for utviklingen på nettet resten av dette tiåret. Med andre ord: Alle som ønsker å gjøre noe av betydning på internett, blir pent nødt til å ta stilling til Facebook.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse