Annonse
12:48 - 02. august 2012

Lange tidsrom, store forhold

Jordskorpen snor og bukter seg på egne premisser og ikke minst på sin egen tidsskala.

Kjedekollisjon: Himalaya ble omtrent 30 millioner år yngre over natten. Det er mye, selv for geologer. Foto: Manpreet Romana/Scanpix
Annonse

Jeg stirrer ut av vinduet, på bugnende syriner, en klynge majestetiske bjørketrær og på den lyse, nesten hvite, kveldshimmelen. Klokken er halv ti, og jeg ønsker meg bort. Eller ut i hagen i det minste, men pliktene kaller.

Noen åser er så vidt synlige i det fjerne, og jeg vet at Blefjell kan ses fra et utsiktspunkt rett borte i gaten. Jeg kan ta teltet, stikke bort dit og nyte utsikten og den lyse natten. Eller kanskje reise til fjells? Står jeg opp tidlig, er jobben fortsatt innen rekkevidde i morgen.

Når sommerkveldene kommer, med duftende hager og behagelige temperaturer, er det ut jeg vil. Ut i naturen. Kroppen er full av uro. Det er noe særnorsk over ubehaget som oppstår når det er bra vær ute mens man selv befinner seg inne. Man må jo nyte sommeren mens den er her. Det hender jeg løser problemet med «Google Earth». Google Jord sørger for å holde meg innendørs, uten å måtte dvele ved samvittighetskvalene som finvær gir.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse