Annonse
22:40 - 25. oktober 2012

Ikke snakk om New Public Management

Det store helsebyråkratiet er en konsekvens av at pasientene har fått rettigheter, sa Jonas Gahr Støre da han inviterte kritikere til dialogmøte.

Dialog: Eivind Engebretsen og Kristin Heggen fra Det medisinske fakultet på Universitetet i Oslo oppfordret i en kronikk i Morgenbladet 27. september den nye helseministeren Jonas Gahr Støre til å tenke nytt om helsevesenet. Støre svarte med å invitere forfatterne til «dialogmøte» i Helsedepartementet, med Morgenbladet som flue på veggen. Foto: Andreas Keus
Annonse

«Kjære Jonas Gahr Støre» var tittelen på kronikken i Morgenbladet 27. september. Her oppfordret Eivind Engebretsen og Kristin Heggen fra Det medisinske fakultet på Universitetet i Oslo den nye helseministeren til å tenke nytt om et helsevesen de mener er blitt så byråkratisert at «papiromsorg går på bekostning av pasientomsorg». Stadig nye krav til dokumentasjon, resultatmåling, og kvalitetssikring fører paradoksalt til dårligere kvalitet på helsetjenestene, ifølge professorene.

Støre svarte med å invitere forfatterne til «dialogmøte» i Helsedepartementet, med Morgenbladet som flue på veggen.

– Denne artikkelen var viktig. Det dere skriver har ikke bare relevans for helsesektoren, men for hele samfunnet, sa Støre innledningsvis.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Det er ikke viktig om dybdelæring er gammel eller ny vin. Kanskje holder det å enes om at vinen er god?»