Annonse
23:19 - 12. april 2012

Hvor var jeg?

Mennesker kan slett ikke multitaske.

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

Evnen til stødig å vie den fulle og hele oppmerksomhet til én enkelt ting, er et sikkert tegn på et overlegent geni.
Lord Chesterfield

Hver morgen er jeg vitne til et interessant selvbedrag. Det begynner med at klokkeradioen setter i gang på slaget syv, og dagens nyheter veltes ut i soverommet. Straks kjæresten min våkner til bevissthet, strekker han seg etter smarttelefonen sin, og umiddelbart begynner han å sjekke nyheter på avisenes hjemmesider. Før Dagsnytt glir over i P1 Morgen, er en liten bærbar datamaskin oppslått på nattbordet. Noen kan jo ha sendt en e-post eller Skype-beskjed i løpet av natten. Hvis jeg søvnig piper noe om at ett medium vel egentlig bør være tilstrekkelig så tidlig på morgenen, får jeg høre at han jo bare multitasker.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.