Annonse
10:02 - 26. juli 2012

Hvor går turen?

Dagens Europa er godt rustet mot naturkatastrofer, men helt usårbare blir vi aldri.

Italia-tur? Flere av de vanlige reisemålene nordmenn velger seg om sommeren har en historie med dødelige jordskjelv. 20. mai ble syv drept i et skjelv i Emilia Romagna-området i Italia (bildet), ni dager senere omkom 16 mennesker i et nytt skjelv i samme område. Foto: Luca Bruno/Scanpix
Annonse

Portugal? Spania? Italia er også fristende, Hellas likeså. Felles for disse landene er at mange nordmenn befinner seg der akkurat nå, både på by-ferie og badeferie. Hvis det regner når du leser dette, og langtidsvarselet på yr.no bare bidrar til å gjøre deg ytterligere værsyk, er det kanskje til Sør-Europa du også ønsker deg. Ah, for hva er vel mer lokkende enn en skyggefull fortausrestaurant, summende sikader, kald drikke og antydning til svetteperler i pannen? Eller en strand, for den saks skyld?

I tillegg til godt sommervær og vanskelige økonomiske forhold, har disse landene en tredje ting felles: En viss fare for naturkatastrofer. Bør du revurdere turen og heller holde deg hjemme?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.