Annonse
10:02 - 26. juli 2012

Hvor går turen?

Dagens Europa er godt rustet mot naturkatastrofer, men helt usårbare blir vi aldri.

Italia-tur? Flere av de vanlige reisemålene nordmenn velger seg om sommeren har en historie med dødelige jordskjelv. 20. mai ble syv drept i et skjelv i Emilia Romagna-området i Italia (bildet), ni dager senere omkom 16 mennesker i et nytt skjelv i samme område. Foto: Luca Bruno/Scanpix
Annonse

Portugal? Spania? Italia er også fristende, Hellas likeså. Felles for disse landene er at mange nordmenn befinner seg der akkurat nå, både på by-ferie og badeferie. Hvis det regner når du leser dette, og langtidsvarselet på yr.no bare bidrar til å gjøre deg ytterligere værsyk, er det kanskje til Sør-Europa du også ønsker deg. Ah, for hva er vel mer lokkende enn en skyggefull fortausrestaurant, summende sikader, kald drikke og antydning til svetteperler i pannen? Eller en strand, for den saks skyld?

I tillegg til godt sommervær og vanskelige økonomiske forhold, har disse landene en tredje ting felles: En viss fare for naturkatastrofer. Bør du revurdere turen og heller holde deg hjemme?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse