Annonse
15:01 - 12. juli 2012

Fremragende forskere under førti

Hvem driver kunnskapen fremover akkurat nå?

Juryen: Hans Petter Graver, Dag O. Hessen, Petter Aaslestad, Marianne Harg, Camilla Stoltenberg, Cathrine Holst, Øyvind Østerud og Maria Dyrhol Sandvik skal i høst presentere ti fremragende yngre forskere. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Morgenbladet har nedsatt en jury som har utarbeidet en liste over ti av de aller beste norske forskerne under 40 år. Juryen har lett etter forskere som har bidratt vesentlig til kunnskapsutviklingen på sitt felt, som viser evne og vilje til å prege sitt fag, og som viser fagets betydning for andre.  

 

Vi presenterer forskerne i avisen fra 17. august og under et åpent arrangement på Blå i Oslo torsdag 20. September. Juryen ledes av jussprofessor Hans Petter Graver. De øvrige medlemmene er professor i biologi, Dag O. Hessen, professor i litteraturvitenskap ved NTNU, Petter Aaslestad, sivilingeniør og president i Tekna, Marianne Harg, professor og assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, samfunnsforsker og redaktør i Nytt Norsk Tidsskrift, Cathrine Holst, professor i statsvitenskap og tidligere preses i Det Norske Videnskaps-akademi Øyvind Østerud og leder i Studentersamfundet i Bergen, Maria Dyrhol Sandvik.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse