Annonse
12:58 - 20. desember 2012

Fagre nye fertilitet

Jomfrufødsler er ikke noe annet enn hyggelige julehistorier.

Annonse

Men slik behøver det ikke å forbli. Kan man tenke seg en ubesmittet unnfangelse, og et barn uten noen form for mannlig innblanding? Eller hva med to menn som helt uten kvinnelige kromosomer får barn sammen? Helt greit, det er bare å melde seg i laboratoriet.

– Det er ikke et spørsmål om hvorvidt dette blir virkeligheten, men når. Og derfor er det fornuftig å begynne diskusjonen allerede nå.

Det sier Aarathi Prasad, britisk genetiker og vitenskapsrådgiver for British Council, som akkurat har levert sitt bidrag med boken Like a Virgin. How Science is Redesigning the Rules of Sex. Her skriver den 36 år gamle Prasad, som selv er enslig mor til en datter, om en nær fremtid der barnløshet praktisk talt er utryddet fordi hittil ukjente teknologiske triks kan løse de knutene fertiliteten gir i dag. En verden der «genetikk og biologi er revet ut av egg, og sædceller kan kombineres fritt», der sex og reproduksjon endelig er effektivt adskilt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer