Annonse
13:02 - 24. mai 2012

– Bokmålet sultefores

Den nye store bokmålsordboken blir ikke ferdig til grunnlovsjubileet i 2014. Prosjektleder Petter Henriksen hevder pengestøtten er urimelig lav.

Oppsiktsvekkende gammeldags: – Det er fascinerende mye som ikke holder mål i den gamle Riksmålsordboken, sier Petter Henriksen i Kunnskapsforlaget. Blant ankepunktene er elitistiske sleivspark mot distriktene. Foto: Berit Roald/ Scanpix
Annonse

I 2002 vedtok Stortinget at Grunnlovsjubileet i 2014 skulle markeres med splitter nye «nasjonale» ordbøker for både nynorsk og bokmål. Nå er det klart at bokmålsfolket må vente lenge på et oppdatert referanseverk.

– Med dagens finansiering blir vi ferdige først 2020, sier Petter Henriksen i Kunnskapsforlaget.

Han er prosjektleder for Det Norske Akademis store ordbok, som etter planen skal bli det nye standardverket for «ikke-nynorsk» norsk.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer