Annonse

Annonse

13:02 - 24. mai 2012

– Bokmålet sultefores

Den nye store bokmålsordboken blir ikke ferdig til grunnlovsjubileet i 2014. Prosjektleder Petter Henriksen hevder pengestøtten er urimelig lav.

Oppsiktsvekkende gammeldags: – Det er fascinerende mye som ikke holder mål i den gamle Riksmålsordboken, sier Petter Henriksen i Kunnskapsforlaget. Blant ankepunktene er elitistiske sleivspark mot distriktene. Foto: Berit Roald/ Scanpix

I 2002 vedtok Stortinget at Grunnlovsjubileet i 2014 skulle markeres med splitter nye «nasjonale» ordbøker for både nynorsk og bokmål. Nå er det klart at bokmålsfolket må vente lenge på et oppdatert referanseverk.

– Med dagens finansiering blir vi ferdige først 2020, sier Petter Henriksen i Kunnskapsforlaget.

Han er prosjektleder for Det Norske Akademis store ordbok, som etter planen skal bli det nye standardverket for «ikke-nynorsk» norsk.

– Stortinget, Språkrådet, forfatterforeningene og – slik vi forstår det – også embetsverket i Kulturdepartementet har alle støttet arbeidet med fullføre en bokmålsordbok til 2014. Likevel sulteforer regjeringen flertallsnorsken. Det er vanskelig å forstå hvorfor, sier Petter Henriksen til Morgenbladet.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse