Annonse
14:21 - 28. november 2011

Siste runde med kjønnsforskning

Norges forskningsråd sier de avslutter sitt program for kjønnsforskning fordi de vil styrke den. Kjønnsforskere protesterer, men synes ikke det er noen stor katastrofe.

Frykter utvanning: Uten sterke institusjoner som fastholder teoretisk oppegående kjønnsperspektiv, blir kjønnsperspektivene utvannet og mindre produktive i forskningen, sier Jorunn Økland, senterleder ved STK i Oslo. Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

– Dette er dramatisk, sier Unni Langås, professor i litteratur ved Universitetet i Agder og – for øyeblikket – leder av programstyret for kjønnsforskning i Norges forskningsråd.

Onsdag kveld ble det offentliggjort at Norges forskningsråd har bestemt seg for ikke å videreføre grunnforskningsprogrammet for kjønnsforskning etter 2012.

Gjennom det nåværende programmet tildeles årlig mellom ti og elleve millioner kroner til ulike prosjekter.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»