Annonse
04:00 - 09. september 2011

Revolusjonær tenkning

Noam Chomsky skapte en ny språkvitenskap, forandret psykologien fullstendig, og ga filosofien nye oppgaver.

Nesten som fysikk: Noam Chomsky revolusjonerte språkvitenskapen ved hjelp av tung matematikk og logikk. Det fikk ringvirkninger innenfor mange fagfelt når han viste at språk er noe som kan studeres ved hjelp av mange av de samme metodene som naturvitenskapen bruker.
Annonse

«Den famøse» Noam Chomsky kommer til Oslo, kunne Aftenposten på forhånd fortelle om det som var denne ukens happening ved Universitetet i Oslo. Professoren Aftenposten omtalte som «den politiske aktivisten og populærintellektualismens far» fikk mandag og tirsdag applaus fra stappfulle Blindern-tribuner for sine foredrag om bevissthetsfilosofi, om språkvitenskap og til slutt – på Studentersamfundet – om internasjonal politikk.

Kanskje er det den skarpe USA-kritikeren og den selverklærte «anarko-syndikalisten» Noam Chomsky som er mest kjent i den norske avisoffentligheten, men når Blindern-campusen denne uken syntes å dirre av forventning og når studenter og professorer i tusentall flokket seg rundt 82-åringen, skyldes det også at han er blant verdens ubestridt viktigste forskere. Ingen levende vitenskapsfolk blir oftere sitert. Han er til og med inne på alle tiders topp ti, sammen med Darwin, Platon og Marx.

Hvorfor?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer