Annonse
04:00 - 26. august 2011

På fast grunn

Richard Dawkins står fjellstøtt, men er ikke urokkelig.

Never ending tour: Richard Dawkins er på vei til Norge for å motta et æresdoktorat ved Universitetet i Oslo. Her er han ved lanseringen av en Storbritannias første ateist-reklamekampanje i 2008.Foto: Andrew Winning/SCANPIX
Annonse

Universitetet i Oslos 200-årsjubileum feires på mange måter, og en av dem er å utnevne Richard Dawkins til æresdoktor. 70-åringen, som samtidig er verdens mest populære evolusjonsbiolog og verdens mest omtalte religionskritiker tar neste tirsdag en pause fra sin never ending tour som foredragsholder og debattant for å komme til Oslo. I en høytidelig seremoni torsdag blir han kreert, det heter det, til æresdoktor sammen med 17 andre utvalgte. Fredag holder han foredrag.

Morgenbladet fikk snakke med ham i forkant, på telefon fra Oxford, der han har sitt hjem og der han frem til 2008 var professor. Hva tenker han om det siste innenfor evolusjonsforskningen, om memene og om krigen mot religionen?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Ideer

«At vi allerede er for mange på jorden burde skremme oss mye mer enn tanken på manglende sykehjemsplasser.»