Annonse
04:00 - 14. januar 2011

Når samtalen går i stå

Klimadebatten taper når NRK forsterker gapet mellom P1 og P2.

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

NRK endret nylig sendeskjemaet. Landets viktigste radiokanal, NRK P1, har fra 31. januar av ingen nyhetssending som varer mer enn ti minutter. Kommentarer og analyse ment for det store flertallet av lytterne skrumper til et minimum. I P2 utvides derimot samfunns- og kulturprogrammene; profilen som kanalen for fordypning rendyrkes.

Som fast P2-lytter gledet jeg meg spontant på vegne av alle som er i dette segmentet. Vi er sannelig heldige med tilbudet, vi som utgjør i underkant av fire prosent av lytterne.

Så slo det meg at det er her problemet ligger – ikke for meg som individuell lytter, men for Norge forstått som et politisk fellesskap. For hvilke konsekvenser har slike endringer hos allmennkringkasteren for den politiske samtalen her i landet? Hva blir stående som minste felles multiplum etter den beskrevne slankingen, vel vitende om at det er det som er referansen for å skape legitimitet for politiske beslutninger?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Hvordan forholder Den norske Forfatterforening seg til Schiøtz’ gjentatte bruk av foreningens beklagelse?