Annonse
04:00 - 03. juni 2011

Med Bibel i Babel

Om den skriftlærde Dylan.

Foto: Getty Images
Annonse

Bob Dylan er en livslang leser. Det vitner sangene hans om. I dem finner vi tallrike referanser til historieverk, diktere fra antikken og frem til vår tid, avistekster og mye annet. Den litterære inspirasjonskilden som er lengst og tydeligst til stede hos Dylan, er likevel Bibelen. Riktignok har han uttalt seg nokså sprikende om saken, særlig i sine første artistår. I et intervju fra 1965 avviser han at han har lest Bibelen: Han har bare «kikket gjennom den». I 1968 uttaler han seg temmelig annerledes: «Jeg har alltid lest Bibelen.» Og til antydningen om at han ikke er av dem som leser i bibler de finner på hotellrom, svarer han: «Vel, du kan aldri vite.»

I et nyere intervju, fra 1991, formulerer Dylan seg atskillig mer entydig:

«Jeg tror på alt Bibelen sier.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.