Annonse
04:00 - 06. august 2010

Ut av India

Våre forestillinger om India har forandret seg dramatisk siden religionshistoriker Knut Axel Jacobsen besøkte landet for første gang på 1970-tallet.

Historieskriver: Professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Knut Axel Jacobsen, er redaktør for to nye verk om India og religion.
Annonse

– På 1960- og 1970-tallet var det to ting. Det ene var fattigdommen. Da var det sekulær misjon, altså u-hjelp, som var det dominerende. India var et land som måtte hjelpes, sier Knut Axel Jacobsen, India-ekspert og professor i religionshistorie ved Universitetet i Bergen.

Det var lite kunnskap om India i Norge på den tiden, og landet hadde minimal plass i det offentlige bildet.

– Da jeg kom til Kerala i 1976, kjente folk til Norge. Dette fordi vi hadde gjennomført et mislykket u-hjelpsprosjekt der nede.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.