Annonse
04:00 - 06. august 2010

Ut av India

Våre forestillinger om India har forandret seg dramatisk siden religionshistoriker Knut Axel Jacobsen besøkte landet for første gang på 1970-tallet.

Historieskriver: Professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Knut Axel Jacobsen, er redaktør for to nye verk om India og religion.
Annonse

– På 1960- og 1970-tallet var det to ting. Det ene var fattigdommen. Da var det sekulær misjon, altså u-hjelp, som var det dominerende. India var et land som måtte hjelpes, sier Knut Axel Jacobsen, India-ekspert og professor i religionshistorie ved Universitetet i Bergen.

Det var lite kunnskap om India i Norge på den tiden, og landet hadde minimal plass i det offentlige bildet.

– Da jeg kom til Kerala i 1976, kjente folk til Norge. Dette fordi vi hadde gjennomført et mislykket u-hjelpsprosjekt der nede.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

1 av 5 heltidsstudenter jobber så mye at det går ut over den tiden de bruker på studiene.
Selv om argumentet er upedagogisk, er det kanskje taktisk.