Annonse
04:00 - 09. juli 2010

Det som egentlig skjer

Erkjennelsen av våre ubevisste motiver sitter langt inne. Det illustreres godt i den amerikanske tv-serien In Treatment.

Lutter øre: Terapeuten Paul Westons holdning formidler trygghet og stimulerer til selvstendighet. Den er samtidig under stadig press fra utfordrende pasienter. Foto: HBO
Annonse

«La oss snakke om det som egentlig foregår her.»

Ordene er terapeuten Paul Westons og er rettet til Laura, en pasient som nettopp har fortalt at hun har forført en mann og vandret rundt i byen hele natten mens hun ventet på terapitimen. Laura kan etter hvert vedgå at hun har utviklet sterke følelser overfor ham, terapeuten, og når hun forførte den andre, var det terapeuten hun fantaserte om.

Å finne ut hva som «egentlig» foregår er et gjennomgående tema i de terapitimene vi blir eksponert for i tv-serien In treatment – så vel hos Paul som hos hans egen terapeut Gina.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»
«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»