Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 22.03.2018
18:00Nobels Fredssenter

Women in Charge

Møt kvinneaktivister fra Midtøsten på Nobels Fredssenter og hør deres historier.

I samarbeid med Civita og Oslo Women’s Right initiative inviterer vi til møte med kvinneaktivister fra Libya, Iran og Jordan på Nobels Fredssenter.

The Oslo Women’s Rights Initiative er en allianse av personer og grupper som støtter kvinneaktivister i land med store likestillingsutfordringer. Initiativet blir lansert i Oslo i mars. Da kommer en gruppe fremstående aktivister fra land som Iran, Saudi-Arabia, Syria, Jordan, Yemen og Libya til Oslo for å dele sine erfaringer. Du kan møte tre av dem på Nobels Fredssenter:

Nargess Tavassolian, Iran: Journalist og jurist som har arbeidet for flere ulike NGO’er i Iran og som nå leder sitt eget TV-program på Iran International News. Hun er datter av fredsprisvinner Shirin Ebadi.

Asma Khalifa, Libya: Aktivist og forsker som jobber med sivilsamfunn og menneskerettigheter, kvinnerettigheter og ungdom. Hun har vært med å starte tenketanken Tamazight Women Movement.

Afaf Jabiri, Jordan: seniorforeleser på School og Social Sciences ved University of East London og forfatter av boken ‘Gendered Politics and Law in Jordan: Guardianship over Women’. Afaf har mer enn 20 års erfaring med likestillings- og reformarbeid i Midt-Østen.

De tre aktivistene deler sine erfaringer i korte, individuelle foredrag og deltar så i en paneldiskusjon ledet av Liv Tørres, direktør ved Nobels Fredssenter.

Arrangementet foregår på engelsk og gratis og åpent for alle.

artikkelen fortsetter under annonsen