Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 04.02.2019
12:30Hotel Bristol i Oslo

Utdeling av Livsvernpris 2019

Idrettsutøveren Birgit Skarstein mottar Menneskeverds Livsvernpris 2019.

Birgit Skarstein mottar Livsvernprisen for sitt arbeid med å styrke posisjonen til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Hun har evnet å viske ut skillet mellom «oss» og «dem» og blitt en foregangskvinne i å fremme likeverd i samfunnet. Skarstein er en samfunnsengasjerte politiker og har vært åpen om egen historie og bidratt til å bryte ned fordommer mot mennesker med en funksjonsnedsettelse. Hun er i dag et stort forbilde for mange.

 

Prisutdelingen finner sted mandag 4. februar kl. 12.30-13.45 på Hotel Bristol i Oslo. Kulturminister Trine Skei Grande vil få det ærefulle oppdraget å dele ut prisen til Skarstein. Personer som vil gi en hilsen er Kristin Skogen Lund, Marit Breivik, Cato Zahl Pedersen og Gerhard Heiberg. Nato-sjef Jens Stoltenberg og tidligere skidronning Marit Bjørgen vil frembringe videohilsen via storskjerm. Generalsekretær i Menneskeverd, Morten Dahle Stærk, leder tilstelningen.

 

Livsvernprisen har vært utdelt siden 1997 og er tidligere bl.a. delt ut til Geir Lippestad, Thorvald Steen, Margareth Olin og Per Fugelli. 

 

Les mer om prisbegrunnelsen her: https://bit.ly/2FrizcX 

 

artikkelen fortsetter under annonsen