Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
fre 15.03.2019
14:15Store møterom

UiO åpner nytt senter for slaviske og østeuropeiske studier.

Iver B Neumann innleder om Russlands- og Øst-Europaforskningen i Norge.

Sovjetunionens nabo

I de første etterkrigstiårene var Norge det eneste landet med grense mot Sovjetunionen uten et eget miljø for studiet av nabolandet. På 1980-tallet ble det opprettet et eget universitetsstudium med navn Øststatkunnskap, og miljøet som forsket på slavisk språk og kultur og på de østeuropeiske landene ble stadig mer profesjonalisert.

Etableringen av det nye Senteret for slaviske og østeuropeiske studier konsoliderer dette miljøet ytterligere, og ønsker å nå ut til et enda bredere publikum. Iver Neumann kåserer om utviklingen av slaviske og østeuropeiske studier i Norge, og legger vekt på hvordan de politiske konjunkturene har formet kunnskapsproduksjonen.

Hvor og når

Arrangementet vil finne sted i Store møterom i Georg Sverdrups hus på Blindern. Det vil bli servert kaffe, te og alkoholfri sjampagne. Vi håper dere vil komme og markere denne begivenheten med oss!

Om innlederen

Iver Neumann (f. 1959) har doktorgrad i statsvitenskap fra Oxford University (1992), og avhandlingen ble utgitt på Routledge med tittelen Russia and the Idea of Europe(1996/2017). Han har også en doktorgrad i sosialantropologi fra Universitet i Oslo (2009) som ble publisert på Cornell University Press i 2012 under tittelen At Home with the diplomats.

Neumann har blant annet vært professor i Russlandsstudier ved UiO, forskingssjef og seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (1998-2018) og Montague Burton Professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics (2012-2017). Neumann har vunnet en rekke priser for forskningen sin. I dag jobber han som direktør for Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet.

Annonse