Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 06.06.2016
13:00NUPI

UD-historier - norsk diplomati før og nå

Utenriksdepartementets historie.

Utenriksdepartementets Christian Syse (ass.utenriksråd) og Jon Bech (tidligere ambassadør) sto i 2015 for et omfattende innsamlingsarbeid av utenrikshistoriske tekster. Tekstene, som ble samlet i et flere tusen siders kompendium kalt “UD-historier - nyttig gammelt nyt i Utenrikstjenesten”, gir verdifulle innblikk i begivenheter og personligheter i norsk utenrikpolitisk og UDs historie. Materialet er hentet fra stortingsdokumenter og frigitte referater fra Den utvidete utenriks- og konstitusjonskomité, memoarbøker og biografier, avisartikler, UD-posten, utenrikspolitisk litteratur og UDs egne arkiver.

Hensikten med samlingen er å løte historiekunnskap og gi historisk dybde, lærdom og tilhørighet - for UDs ansatte og aspiranter, men også for den politisk interesserte allmennheten.

NUPI har nå gleden av å kunne presentere samlingen.

I dialog mellom NUPIs Iver Neumann og ass. utenriksråd Christian Syse, vil vi også spørre:

Hva preger norsk utenrikspolitisk og diplomatisk historie, og hvilke linjer kan trekkes frem mot dagens norske utenrikspolitikk? Hvordan er relasjonen mellom forskningen og forvaltningen på det utenrikspolitiske feltet? Og hvorfor har det historisk vært lite utenrikspolitisk debatt i Norge, og med liten deltakelse fra Utenriksdepartementet?

artikkelen fortsetter under annonsen