Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tir 24.09.2019
19:00Bergen Offentlige Bibliotek

Trenger vi 200 000 ledere?

Her møter du ledelseseksperter og en litt anderledes leder i en uformell diskusjon om ledelse.

Norge er et land med mange sjefer. Ifølge SSB har vi cirka 200 000 ledere på ulike nivåer. Svært mange av dem er menn, og de er mellomledere som skal følge toppsjefens beslutninger og skape motivasjon blant de ansatte. Sjefene koster bedriftene mye, fordi de har høye lønninger. I et arbeidsliv med mange høyt utdannede mennesker som er selvstendige og jobber i team, trenger vi sjefer som skal motivere og ta beslutninger?

Mange ledere er ofte travelt opptatt med møter, nettverksbygging, konferanser og dermed økt synlighet på Twitter.  Er du toppleder eller ansatt lengre nede i organisasjonen har du helt forskjellige arbeidsdager. Og i midten befinner mellomlederen seg, som et usexy mellomlagspapir, sier en av NHHs forskere du møter på debatt om ledelse 25. september.

I regi av Forskningsdagene i Bergen arrangerer NHH debatt på Bergen Offentlige Bibliotek. Her møter du ledelseseksperter og en litt annerledes leder til en uformell diskusjon om ledelse: Hva trenger vi sjefer til i fremtidens arbeidsliv, og hvordan får vi motiverte og dedikerte ansatte? Hva er egentlig god ledelse – kan vi ha det uten ledere?

PANEL:

Therese E. Sverdrup, førsteamanuensis ved Institutt for strategi og ledelse, NHH. Prorektor ved NHH, hovedfag i psykologi og ekspert på samarbeid, team og psykologiske kontrakter

Monica Rydland, forsker ved Samfunns- og næringslivsforskning ved NHH. Foredragsholder innenfor ledelse, endring og innovasjon, med mange års erfaring som leder innen finansnæringen

Tom Georg Olsen, partner i IT-konsulentselskapet Miles, men bruker tittelen konserntjener. Tidligere styremedlem i Brann. Miles er kåret til landets beste arbeidsgiver to ganger.

Ordstyrer:

Marius Jones, doktorgradsstudent ved Institutt for strategi og ledelse, med yrkesbakgrunn blant annet fra konsulentselskapet Deloitte.

artikkelen fortsetter under annonsen