Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 27.03.2019
18:00Cinemateket i Bergen

Tout Va Bien: Matthew Alford

Matthew Alford viser sin film The Writer with No Hands, fulgt av presentasjon og spørsmålsrunde.

Det er ingen hemmelighet at Hollywood samarbeider med det amerikanske militæret. Hvordan dette samarbeidet arter seg vet vi mindre om. Dette er utgangspunktet til den britiske forfatteren og forskeren Matthew Alford (Reel Power: Hollywood Cinema and American Supremacy), når han begynner å grave i en mystisk forsvinningssak fra 1997. Etter å ha vært savnet i et år ble manusforfatteren Gary DeVore funnet under en bro i Calefornia med avkuttede hender. Etterhvert som Alford finner ut mer om DeVore, hans enke og andre som viser seg å sitte på informasjon om saken, begynner han å tro på at DeVore-mysteriet kan løses. Inspirert av forsvinningssaken utforsker Alford det høyst sensitive spørsmålet om militærets innflytelse over Hollywood, og ikke minst informasjonen publikum blir presentert om dette forholdet.

Den britiske forfatteren og forskeren Matthew Alford’s film The Writer with No Hands presenteres som en del av Alt Går Bras serie Tout Va Bien, i samarbeid med Cinemateket i Bergen. Etter filmen forteller Matthew Alford om sitt arbeid og åpner for spørsmål fra salen.

The Writer with No Hands. Regi: William Westaway. Storbritannia 2017. Engelsk tale, utekstet. Digitalkopi, 55min.

Matthew Alford er en forfatter hvis arbeider kretser rundt forholdet mellom vold, underholdning og uærlighet. Til daglig underviser han på University of Bath. Da Alfords første film som produsent, The Writer with No Hands, premierte, var det som del av Future Cult Classics programmet på Hot Docs festivalen i Toronto.

Tout Va Bien er Alt Går Bras pågående foredragsserie med inviterte gjester, vanligvis på Bergen Kunsthall/ Landmark. For arrangementet med Matthew Alford har Alt Går Bra inngått et samarbeid med Cinemateket i Bergen.

artikkelen fortsetter under annonsen