Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 18.06.2016
11:00Universitetsplassen

Stolthetsparaden

Parade etterfulgt av appeller som belyser funksjonshemmedes rettighetskamp

Funksjonshemmede markerer vår likestilte rett til samfunnsdeltakelse. Det gjør vi med en parade under mottoet “Stolt, sterk, synlig” og med appeller ved paradens mål Jernbanetorget.

Litt opp appellantene:

Byråd Geir Lippestad holder åpningsappellen. Geir Lippestad var en av landets mest profilerte forsvarsadvokater og en tydelig stemme når det gjaldt grunnleggende verdispørsmål, menneskerettigheter og menneskeverd. Nå er han byråd for næring og eierskap i Oslo kommune.

Marianne Knudsen (16) er leder i Norges Handikapforbunds ungdom i Trondheim. 16- åringen er opptatt av funksjonshemmedes levekår og har høstet mye oppmerksomhet for sitt engasjement.

Daglig leder Berit Vegheim i Stopp Diskrimineringen og seniorrådgiver Ingjerd Hansen ved Oslo politidistrikt skal snakke om hatkriminalitet. Berit Vegheim slåss for å bekjempe alle former for diskriminering av funksjonshemmede. Hun har en stor del av æren for at politiet og det norske samfunnet endelig tar hatkriminalitet på alvor. Ingjerd Hansen var sentral da Oslo politidistrikt etablerte sin hatkrim-gruppe. Kanskje hun kan fortelle oss hvor grensene går for hatkriminalitet?

Vi deler også ut Stolthetsprisen, som hvert år går til en enkeltperson eller en gruppe som har gjort en særskilt innsats for å skape likestilling for funksjonshemmede i Norge.

Annonse