Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
man 26.11.2018
12:00online

Status Quo: Dronningenes rundbord

Se andre episode av TrAPs videoserie Status Quo. Hvordan får vi mer mangfold i kunst og kultur?

I forbindelse med 20-års jubileet for TrAPs arbeid, skaper artist Monica N. Ifejilika en serie samtaler om hva som har skjedd i norsk kulturliv de siste 20 årene. I første episode snakket hun med pionerene bak de flerkulturelle kunstinstitusjonene. Nå møter hun flere generasjoner kvinnelige scenekunstnere. Hver av dem har jobbet både innenfor og utenfor kulturinstitusjonene, og kjemper fremdeles for mangfold og kunstnerisk bredde på norske scener, skjermer og lerret.

 

Episode 2: Dronningenes rundbord 

Møt Shanti Brahmachari, kunstnerisk leder for TekstLab, Hannah Wozene Kvam,  artist, skribent, slampoet og kulturrådgiver og Camara Lundestad Joof, dramatiker, forfatter, scenekunstner. Fremdeles snakker scenekunstnere med minoritetsbakgrunn om mangelen på gode, ikke-stereotypiske roller. Etter 20 år med kamp, har mange trukket seg ut av racet, andre har startet egne prosjekter for å skape sjansene de selv aldri fikk, og flere av dem som fremdeles er aktive, jobber utenfor institusjonene - på det frie feltet. Hva skjedde med endringene vi ble lovet på 90- og 2000-tallet? Hvorfor kan norske film- og TV-serieskapere ikke se for seg svarte kropper i hovedrollene? Og hva gjør flere tiår med kamp for anerkjennelse med motivasjonen og skaperkraften til en kunstner?

 

Les mer på trap.no eller Facebook Denne videovisningen skjer kun på nett. Videoserien er gratis og tilgjengelig for alle. 

 TrAP jobber for økt mangfold i norsk kulturliv, og skaper kunstneriske produksjoner for, av og i det flerkulturelle Norge.  

artikkelen fortsetter under annonsen

Siste

10.07.20
10.07.20
10.07.20