Annonse

Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
lør 27.05.2017
12:00Litteraturhuset i Bergen

Skrivekurs i poesi med Kristian S. Hæggernes

Helgekurs med praktisk skrivearbeid og tekstgjennomgang i fokus.

Skriver du poesi eller har du lyst å lære mer om sjangeren? Dette kurset vil ta for seg poesi som sjanger, men det er ikke et krav at du skriver poesi for å være med. Det er ønskelig, men ikke nødvendig, at deltagere sender inn tekst på forhånd. Kurset er åpent for alle og vil konsentrere seg rundt det praktiske skrivearbeidet, nærlesing av egne tekster og kreative teknikker for å generere tekst.

Første dag av kurset åpner med en skriveøvelse og dialog omkring hverandres tekster. Kursholder vil snakke om metoder og teknikker omkring skrivearbeidet. Det vil bli gitt en skriveoppgave til neste dag.

Andre dag vil i hovedsak brukes på gjennomgang av og diskusjon omkring tekstene man har besvart oppgaven med. Vi vil også diskutere hvordan man går fra frittstående dikt til å sette sammen en større sekvens med dikt og komponerer en diktsamling.

For påmelding send en e-post til skrivekunstkollektiv@gmail.com. Legg gjerne ved 1-5 sider selvskreven tekst og noen ord om deg selv. Frist for å sende inn tekst er 12. mai.

Tid: 27. og 28. mai, 12.00–16.00 begge dagene

1500,– (inkl. kaffe og te)

Eget billettsalg

Kristian S. Hæggernes (f.1972) har gått på Skrivekunstakademiet og debuterte med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge i 2004. Han har gitt ut bøker i flere sjangre, dikt, kortprosa, noveller og romaner. Han har også hatt dikt på trykk i tidsskrift som Prosopopeia, Fanfare og Riss, og i forskjellige publikasjoner på nettet, som jung.no og Floret. Han har siden 2009 arbeidet som skrivementor for nettstedet Trafo.

Arrangør: Skrivekunstkollektivet i samarbeid med Litteraturhuset