Annonse

Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
ons 23.11.2016
19:00kåkå Sting Nere

SKANDINAVIA: Er Norden bedre på kapitalisme enn USA?

Om den nordiske modellen – muligheter/utfordringer.

I samarbeid med tankesmien Civita inviterer kåkå kverulantkatedralen til temadager om Skandinavia.

I 2013 omtalte The Economist den Nordiske modellen som «the next supermodell», og roste de nordiske landenes evne til å gjennomføre liberale reformer. Målinger av økonomisk frihet viser at Norden scorer blant de øverste i verden.

Hvor viktig er den økonomiske frihet for Nordens suksess? Og har Norden utviklet en bedre form for kapitalisme enn USA? Og hva er utfordringene fremover for de nordiske landene?

Innleder: Kristin Clemet (daglig leder Civita).

Deltagere: Christian Bjørnskov (professor inst. for økonomi, Universitetet i Aarhus), Kalle Moene (professor samfunnsøkonomi UiO og leder av Centre of Equality, Social Organization and Performance – ESOP), Karin Svanborg-Sjøvall (president Timbro, svensk liberal tankesmie).

Se for øvrig Economists spesialrapport om «Nordisk kapitalisme» fra 2013.

Lars Gauden-Kolbeinstveit og Eirik Løkke  er medredaktører på vegne av Civita.

Kjøp billetter HER eller i døren. Dørene åpner ca 30 min. før.

 

Vi avslutter temadagene i samarbeid med Civita, om «Skandinavia», med Stavanger Sakprosafestival lørdag 26. november, som får «Skandinavia» som tema, med ytterligere vekt på ytringsfrihet, debattkultur, tabuer, kulturkamp og kjærlighetskrig. NFF er her hovedavsender, sammen med Sølvberget og kåkå. Danske Flemming Rose kommer, med årets fantastiske bok: «Hymne til friheten». Norske Kjetil Jacobsen kommer, aktuell i høst med boka «Etter Charlie Hedbo. Ytringsfrihetens krise i historisk lys». Finske Sanna Sarromaa kommer, aktuell med «Norske tabuer – Om likhetens tyranni, språk som religion og hellige mødre». Svenske Elisabeth Åsbrink kommer, aktuell med «1947».

Mer informasjon om programmet følger.

Temauka avsluttes med konsert på kåkå med Valkyrien, lørdag kl 22.00.

 

Annonse