Portalen

Kalender

Fra Morgenbladets debatt- og foredragskalender
tor 07.09.2017
19:00kåkå Sting Nere

Skal vi bekymre oss for guttene? Temadager på KÅKÅ om skolepolitikk

Har vi en skole tilpasset jentene, på bekostning av guttene?

Hva er galt med skolen og skolepolitikken? Temauke på KÅKÅ 6-8. september 

Torsdag kl 19.00 spør vi – Skal vi bekymre oss for guttene? 

Har vi en skole som er tilpasset jentene, på bekostning av guttene? KÅKÅ tar den store kjønnsdebatten.Mer enn det. Vi spør frimodig om det egentlig er nødvendig at all ungdom skal gå på videregående. Nedvurderes det praktiske i skolen?

DELTAGERE Innleder er Kristoffer Vogt (forsker ved Universitetet i Bergen). 

I debatten deltar også: Simon Malkenes (lærer, skribent og frittalende debattant), «superlærer» Håvard Tjora og skolepolitiker Marianne Aasen.  

Pris: 100, 50 til studenter og uføre

Kjøp billetter HER eller i døren fra kl. 18.00

 

Over tre dager med fire arrangementer ser KÅKÅ kritisk på skolen og skolepolitikken. Har politikerne og byråkratene for mye skolemakt? Er skolen designet for jenter på bekostning av guttene? Nedvurderes det praktiske i skolen? Er norsk skole en digital sinke? Er digital læring i skolen et framskritt eller er det snarere snakk om et storstilt forsøk på å utbre digital demens? «Superlærer» Håvard Tjora kommer, sammen med flere av landets fremste skoleforskere, samfunnsdebattanter, lærere og politikere.

Stortingsvalget foregår rett etter temauka, mandag 11. september. Skole og utdanning er sammen med helse de to viktigste og dyreste postene på statsbudsjettet. Det handler om ungene våre og samfunnets framtid, om utdannelse og skolens dannelsesoppdrag, om god bruk av fellesskapets ressurser. Norsk skole har på få år vært gjennom en omfattende lærerstreik, det har vært voldsom oppmerksomhet om PISA-tester og tiltagende målstyring av skolen. Språket i skolen virker til å være byråkratisert langt inn i klasserommet. Elevene er sykere og mer deprimerte, også lærerne sliter mer med motivasjonen. Digitaliseringen av skolen er svært omdiskutert. Og hvorfor henger egentlig guttene etter jentene – eller gjør de det? Så mange store spørsmål, så viktig med gode svar.

Vi har et ideelt motiv for våre medborgere og vårt publikum for denne temauka på KÅKÅFå frem mest mulig av sannheten om norsk skoleutvikling og skolepolitikk. Vi vil be alle våre deltagere om å prøve å se med lærerens og elevenes blikk.

artikkelen fortsetter under annonsen